Barcelona i Baskija

Barcelona i Baskija

Cijena od: 4.490 kn
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom

Program putovanja:
1. dan – ZAGREB – BARCELONA – BILBAO
Sastanak putnika sa pratiteljem u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines OU 9300 za Barcelonu u 11.35 sati. Nakon dolaska u 13.45 sati, slijedi transfer do grada, panoramski razgled autobusom: vožnja do Parka G?ell – fascinantne kreacije vrtova i arhitektonskih oblika pod UNESCO zaštitom, projekt genijalnog arhitekta Gaudija (kratka foto pauza), nastavak do katedrale Sagrada Familia, Gaudijevog najvećeg nedovršenog projekta (razgled izvana), vožnja Avenidom Diagonal do Paseig de Gracia, pored Gaudijevih remek-djela: La Pedrera, Casa Batllo , šetnja gotičkim središtem Barri Gotic: Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie.Transfer do zračne luke, prijava na let VY 1424 u 20.55 sati, s dolaskom u Bilbao u 22.05 sati. Po dolasku, transfer do grada, smještaj u hotel. Noćenje.
2. dan – BILBAO – GUERNICA – SAN SEBASTIAN – BILBAO
Doručak. Odlazak na izlet Guernica & San Sebastian: vožnja do obližnjeg gradića Guernica, baskijski simbol slobode, tu se nalazi nekadašnji Parlament Baskije i drvo hrasta gdje su u prošlosti baskijski vođe donosili najvažnije odluke. Za svijet je Guernica poznata po nacističkom bombardiranju 1937 g. kada je ubijeno 1.600 nedužnih civila. Picasso je u znak sjećanja na ovu strašnu tragediju naslikao poznato djelo Guernica koje je izloženo u Madridu. Vožnja kantabrijskom obalom do elegantnog i mondenog ljetovališta San Sebastian, sjedišta filmskog festivala „Zlatna Školjka“. Panoramska vožnja gradom s pogledom na Igeldo, te šetnja starim dijelom grada Parte Vieja i Antiguo. Povratak u Bilbao. Odlazak u šetnju do stare gradske jezgre: Teatro Arriaga i katedrala sv. Jakova. Slobodno vrijeme za šetnju gradom i večeru u odličnim baskijskim tavernama gdje možete kušati razne vrste „pintxosa”. Noćenje.
3. dan – BILBAO
Doručak. Odlazak do spektakularnog zdanja „Museo Guggenheim“ arhitekta Franka O. Gehry, koji predstavlja vrhunac inovativne arhitekture 20. st., te s Venecijom i New Yorkom dijeli impresivnu svjetsku kolekciju moderne umjetnosti. Razgled muzeja izgrađenog od stakla i titana, na preko 3 ha površine koja se širi prema rijeci, 16 m ispod razine ostatka grada. Izvana je nekoliko fantastičnih instalacija suvremenih umjetnika, a unutra je veličanstveni atrij s krovnim prozorom u obliku cvijeta. Riječ je o ključnom dijelu Gehryjeve vizije, okruženom s 19 galerija na tri razine povezanih zavojitim puteljcima koji su obješeni s krova. Novu godinu možete dočekatina gradskom trgu, u nekom od klubova ili u lokalnom restoranu. Sretna Nova godina! Noćenje.
4. dan – BILBAO – BARCELONA – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju. Odjava iz hotela, transfer do zračne luke, prijava na let za Barcelonu VY 1427 u 15.40 sati, s dolaskom u Barcelonu u 16.45 sati. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines OU 9301 za Zagreb u 19.40 sati, s dolaskom u Zagreb u 21.35 sati.

Cijena uključuje
– prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu
– lokalni let Barcelona – Bilbao – Barcelona
– 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
– transfere i razglede prema programu
– izlet Guernica i San Sebastian
– ulaznicu za muzej Guggenheim
– pratitelja na putovanju
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena ne uključuje
– obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.250 kn (podložne promjenama)
– jednokrevetna soba: 950 kn
– novogodišnja večera u hotelu : 370 kn
Obavezne doplate po osobi
– zrakoplovne pristojbe 1.250 kn (podložne promjenama)
Neobavezne doplate po osobi
Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): Park Guell 8 Eur; muzej Picasso 11,00 Eur, muzej Joan Miro 11 Eur; Sagrada Familia 15,00 Eur, Casa Batllo 20,35 Eur, La Pedrera 16,50 Eur, Muzej Miro 11 Eur, Aquarij 18 Eur, Poble Espanyol 12 Eur, ulaznica za muzej i stadion FC Barcelona Camp Nou 23 Eur.

– jednokrevetna soba: 950 kn
— novogodišnja večera u hotelu : 370 kn
Osnovne informacije
Opis hotela
HOLIDAY INN BILBAO 4*
web stranica hotela
www.holidayinn.com/bilbao
Važne napomene
U Zračnoj luci Barcelona u povratku iz Baskije, potrebno je preuzeti prtljagu, s kojom se prijavljujete na charter let za Zagreb.

Napomena: agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.
Najmanji broj putnika: 20