Kuba

Kuba

Havana & Varadero

Cijena od: 12.490,00 kn

Broj dana: 9

Tip putovanja: putovanje avionom

polasci: 21.02.2017., 21.03.2017.

 

 

Program putovanja:

1. dan – Zagreb – Beč – Havana

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 682) prema Beču u 8.25 sati. Po dolasku u Beč u 9.25 sati, nastavak leta za Havanu zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 023) u 10.15 sati. Dolazak u Havanu u 16.25 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan – Havana

Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, autobusom i pješice. Obilazak stare i nove, moderne Havane, koja se mijenja vrlo brzo, renovira i pokazuje novi sjaj. Vidjet ćete kolonijalne dijelove grada: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Organiziran je posjet muzeju ruma, gdje kroz vođenu turu kroz sve faze (od sadnje do spremanja u bačve) možete vidjeti cijeli proces dobivanja tog najpoznatijeg karipskog pića. Predah tijekom razgleda bit će uz koktel (uključen u cijenu) u poznatom hotelu National ili na krovu hotela Ambos Mundos s pogledom na staru Havanu. Odlazak do La Rampa ulice i Trga Revolucije, te preko rezidencijalne četvrti Miramar povratak do hotela. U razgled je uključen ručak u lokalnom restoranu (piće uz ručak nije u cijeni). Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan – Havana

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4. dan – Havana – Dolina Vinales (Pinar del Rio) – Havana

Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales. Ukoliko će tvornica duhana u gradu biti otvorena za posjetitelje svakako će biti organizirano zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).

5. dan – Havana – Finca Vigia – Cojimar – Varadero

Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio, te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

6 – 7. dan – Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan – Varadero – Havana – (Beč)

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 024) prema Beču u 18.10 sati. Noćni let.

9. dan – Beč – Zagreb

Dolazak u Beč u 10.50 sati prema lokalnom vremenu te nastavak leta zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 683) prema Zagrebu u 12.55 sati. Dolazak u Zagreb u 13.50 sati.

 

Osnovne informacije:

Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
– smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
– 3 noćenja u hotelu 4* na osnovi usluge all inclusive u Varaderu,
– 2 ručka prema programu,
– grupne prijevoze i razglede prema programu,
– usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
– jamčevinu,
– troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
– pristojbe zračnih luka 3.690 kn – obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 2.490 kn,
– kubansku vizu/turističku kartu (450 kn s uključenim posredovanjem),
– putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu)
– lokalnu pristojbu na Kubi 25 CUC (cca 25 €) – obavezna doplata, plaća se na povratku u zračnoj luci),
– dodatne usluge, obroke i izlete.
– napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta cca 20 CUC)

Obavezne doplate po osobi
– pristojbe zračnih luka 3.690 kn – obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)

– lokalna pristojba na Kubi 25 CUC (cca 25 €) – obavezan doplata, plaća se na povratku u zračnoj luci).

Korisne informacije:
Službeno ime: Republika Kuba
Geografski položaj: Kuba je najveći karipski otok smješten između Karipskog mora i Atlanskog oceana, južno od Floride.
Površina i broj stanovnika: 110.922 km2 ; 11 milijuna stanovnika
Glavni grad: Havana (3 milijuna stanovnika)
Službeni jezik: španjolski, koristi se i engleski
Religija: rimokatolici (85%), ostale vjeroispovjesti su: protestanti, Jehovini svjedoci, Židovi i Santería
Vremenska razlika: – 6 sati (u zimi) / – 7 sati (u ljeti) u odnosu na Hrvatsku
Valuta: konvertibilni kubanski pesos (CUC), domaći kubanski pesos (CUP) 1 EUR=cca 33 CUP po tečaju na dan 21.08.2009.
Električni napon: 110 V, potreban adapter
Klima: subtropska klima sa malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Vlažnost zraka je 80% tokom cijele godine. Kišna sezona je u ljetnim mjesecima od svibnja do studenog, a suha je u zimskim mjesecima od prosinca do travnja. Suha sezona je najposjećenija, te su i cijene u to vrijeme najviše.
Pozivni broj zemlje: +53
Odjeća: Zbog tople i vlažne klime tokom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Topless je zabranjen. Od obuće najbolje je ponijeti sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (12. – 4. mjesec) bit će Vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne.
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna kopija putovnice (u istom danu dobije se turistička karta)

Neobavezne doplate po osobi
– kubanska vizu/turistička kartu (450 kn s uključenim posredovanjem)

Fakultativni sadržaji (plaćanje na licu mjesta, ovisno o raspoloživosti): večera u restoranu La Bodeguita del Medio ili u „paladaru“ cca 25 USD; izleti iz Varadera: Tri grada: Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos cca 90 USD, Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD.

Važne napomene
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).
– Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

Najmanji broj prijavljenih: 15
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 15

Opis

Opojna mješavina Starog i Novog svijeta. Ovaj egzotični i, u posljednje vrijeme, najpopularniji karipski otok nudi Vam duge, biserno bijele pješčane plaže, tirkizno more, srdačne domaćine koji zrače neodoljivom energijom, ukusnu hranu, kulturno-povijesne spomenike, dobru zabavu uz rum, cigare i ritmove kubanske glazbe, a revolucionarni duh još uvijek živi s Fidelom Castrom.
…ukratko, nešto što ne smijete propustiti!
KORISNE INFORMACIJE:KUBA
Službeno ime: Republika Kuba
Geografski položaj: najveći Karipski otok smješten između Karipskog mora i sjevernog dijela Atlanskog oceana, južno od Floride
Površina: 100.860 km2
Broj stanovnika: oko 11.241.000
Glavni grad: Havana
Jezik: španjolski
Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1 CUP = 5,70 kn
Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.
Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabiljke povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +53
Korisna web stranica: http://autenticacuba.com/
Klima: Suptropska klima s malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Prosječne temperature kreću se u srpnju i kolovozu oko 28°C, dok se u zimskim mjesecima kreću oko 23°C. Vlažnost zraka je 80% tijekom cijele godine. Postoje dvije sezone: kišna i suha. Kišna sezona s mogućnošću uragana traje od svibnja do studenog, a suha od prosinca do travnja.

 HAVANA

Nemoguće je riječima prenijeti senzualnost, ljepotu i zaraznu energiju Havane, zamrznute u vremenu. Teško je zamisliti grad s takvim ritmom i zanosom, istovremeno s jedne strane toliko živ, a s druge opušten i lijen. Sve dok ne prošećete Maleconom, zavodljivom promenadom uz more, dok ne uronite u prošlost šetajući popločenim ulicama Stare Havane, dok se ne provozate u jednom od američkih oldtimera koji preko pola stoljeća „plove“ gradom, dok ne zaplešete salsu i mambo u nekom od vrućih noćnih klubova ili ispijete Mojito u nezaobilaznom baru La Bodeguita del Medio, nećete doživjeti Havanu onakvom kakva ona doista je.