LISABON

Lisabon, 10.11.2017 08.12.2017. 4 dana, zrakoplovom iz Zagreba

1. dan – ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 90 minuta prije leta. Polazak za Lisabon letom u 7.45 sati s dolaskom u Lisabon u 10.15 sati. Po dolasku u Lisabon odlazak autobusom do četvrti Belem u kojoj se posebno ističu crkva i samostan sv. Jeronima, Belemska kula, i spomenik pomorskim otkrićima. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog lisabonskog kolača “pasteis de nata”. Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora nastavljamo razgled grada pješice i javnim prijevozom koji započinjemo s četvrti Alfama, najstarijom u gradu. Šetnja uz vidikovac Santa Luzia, odakle se pruža nezaboravan pogled na panoramu Lisabona i njegovih 7 brežuljaka, do dvorca Sao Jorgea i katedrale Sa. Put nas dalje vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenida da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio i četvrtima Baixa i Bairro Alto… Povratak do hotela i noćenje.

2. dan – LISABON – SINTRA (fakultativni izlet)

Doručak. Preporučamo odlazak na poludnevni izlet okolicom Lisabona (doplata). Posjet Sintri, grada pod zaštitom UNESCO-a, s osebujnom palačom. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Na povratku ćemo stati u Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, pa ljetnikovcu europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom ljetovalištu i kockarnici. Po povratku u Lisabon, u poslijepodnevnim satima, predlažemo odlazak do Parka Nacija, mjesta održavanja EXPO-a 1998 godine, koje je sada pretvoreno u park prepun atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan – LISABON – OBIDOS – NAZARE – BATALHA – FATIMA (fakultativni izlet)

Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet do Fatime (doplata). Na putu posjet Obidosu, malom selu okruženom zidinama i srednjovjekovnim dvorcem. Nastavak putovanja preko tradicionalnog ribarskog sela Nazarea do Batalhe, nikad dovršenog gotičkog samostana i crkve Santa Maria da Vitorie posvećene pobjedi nad španjolskom vojskom 1385 g. Po razgledu odlazak do Fatime. i posjet čuvenom svetištu Gospe. Povratak u Lisabon u večernjim satima. Za putnike koji eventualno ostaju u Lisabonu predlažemo osobno upoznavanje s prijestolnicom Portugala: šetnju živopisnim četvrtima, shopping u nekom od brojnih dućana, posjet muzejima, vožnju starim tramvajima, i svakako tradicionalnu večeru u jednoj od izvrsnih lokalnih taverni. Noćenje u hotelu.

4. dan – LISABON – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polazak za Zagreb letom OU701 je u 11.25 sati s očekivanim dolaskom u Zagreb u 15.50 sati.

Cijena od 2.995 kn

 Broj dana: 4
 Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom prema programu
– 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Lisabonu
– razglede prema programu
– pratitelja na putovanju
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.
 Cijena ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.050 kn;
– večeru u taverni s uključenim Fado programom 350 kn (bez prijevoza – plaćanje prilikom prijave, najmanje 10 prijavljenih);
– paket ulaznica: 180 kn (Sao Jorge, samostan i crkva sv. Jeronima – plaćanje prilikom prijave);
– izlet okolicom Lisabona: 300 kn (uključena ulaznica za palaču Sintra – plaćanje prilikom prijave, najmanje 15 prijavljenih)
– izlet Fatima: 500 kn (bez ulaznica – plaćanje prilikom prijave, najmanje 15 prijavljenih)
– ulaznice za ostale objekte koji se posjećuju (plaćanje na licu mjesta);
– boravišna pristojba 1 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (od 1.1.2016., plaćanje na licu mjesta).

 Obavezne doplate po osobi:
– zrakoplovne pristojbe 990 kn (podložne promjenama).

 

Važne napomene

Obavezno plaćanje boravišne pristojbe 1 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (uvedeno od 1.1.2016., – plaćanje na licu mjesta).
 Najmanji broj putnika: 15