Portugalska tura

Portugalska tura
posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Cijena od: 4.795 kn
Broj dana: 5
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 12.04.2017
Program putovanja

1. dan – ZAGREB – LISABON – FATIMA – COIMBRA – PORTO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Lisabon u 6.00 sati. Nakon slijetanja, u 8.30 sati, slijedi vožnja do Fatime (cca 120 km), jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu ukazanja nalaze se bazilika Gospe Fatimske i Kapela Ukazanja – Capela das Apariçoes. Nastavak vožnje do Coimbre, poznatog sveučilišnog grada na rijeci Mondego, razgled grada: zgrada najstarijeg sveučilišta u Portugalu iz 13. st. s tornjevima i baroknom bibliotekom, samostan Santa Cruz, stare maurske zidine, samostan Santa Clara a Velha gdje je boravila Ines de Castro, ljubavnica kralja Dom Pedra I. Nastavak vožnje do Porta, smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do četvrti Ribeira, središtu noćnog života, gdje u nekoj od tipičnih taverni možete probati portugalske specijalitete. Noćenje.
2. dan – PORTO – TOMAR
Doručak. Odlazak na razgled Porta, grada bogate povijesti s prekrasnom starom jezgrom unutar zidina iz 14. st. pod UNESCO-vom zaštitom: Katedrala, neoklasicistička Palača Burze s prekrasnom Arapskom dvoranom oblikovanom prema modelu Palače Comares u Alhambri, crkva sv. Franje iz 13. st., najljepše i najbogatije dekorirana crkva u Portugalu, Vila Nova de Gaia. Porto je neraskidivo vezan uz rijeku Douro, tu se nalazi upečatljiv most Luis I kojeg je izgradio Eiffelov učenik Theophile Seyrig. Posjet vinskom podrumu, degustacija čuvenog vina porto koje spada među najbolja evropska vina, koja su proslavila Porto i dolinu rijeke Douro s vinogradima. Poslijepodne vožnja do slikovitog templarskog grada Tomar, uz rijeku Nabao. Samostan Reda Krista s utvrdom Templarskog reda iz 12. st. pod zaštitom UNESCO-a, prekrasan je primjer manuelinske arhitekture, s poznatom kapelom «Charola» izgrađenom po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan – TOMAR – BATALHA – OBIDOS – LISABON
Doručak. Vožnja do obližnjeg samostana Batalha iz 14. st., izgrađenog u slavu pobjede protiv Kastilje, kada je Portugal obranio svoju neovisnost, s kapelom Utemeljitelja gdje leže pobjednik, kralj Joao I, njegova supruga Philippa od Lancastera i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Vožnja do srednjovjekovnog gradića Obidos opasanog zidinama iz 12. st. Šetnja slikovitim ulicama, slobodno vrijeme za kupovinu suvenira u mnogobrojnim dućanima, preporučujemo kušanje lokalnog likera Ginjinha. Nastavak vožnje do Lisabona, smještaj u hotel. Za večernje sate, predlažemo šetnju slikovitim četvrtima Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima. Noćenje.
4. dan – LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – LISABON
Doručak. Polazak na panoramski razgled grada: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana Sv. Jeronima iz 16. st., također pod zaštitom UNESCO-a. Poslijpodne izlet do srednjovjekovne Sintre, još jednog lokaliteta pod okriljem UNESCO-a, nekadašnje ljetne palače portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19. st., tu je nekada živio Lord Byron koji je Sintru nazvao «vrtom zemaljskog raja». Posjet palači, nastavak vožnje do Cabo da Roca, najzapadnije točke Europe, kraće zaustavljanje. Slijedi vožnja uz obalu pored živopisnog Cascaisa te luksuznog ljetovališta Estoril s elegantnim casinom do Lisabona. Za večernje sate, predlažemo odlazak na večeru u restoran s tradicionalnom predstavom fada – portugalske «šansone», koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi (doplata). Noćenje.
5. dan – LISABON – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi Lisabona, specijalitet je bakalar (bacalhau) koji se priprema na 365 načina, za svaki dan u godini jedan recept. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metropolitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998 u Parque das Nacoes gdje se nalazi shopping centar i Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Transfer do zračne luke, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom s polaskom iz Lisabona u 20.30, s dolaskom u Zagreb u 23.50 sati.

 

Cijena uključuje
– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Lisabon – Zagreb
– povratne transfere od zračne luke do hotela
– 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4*
– izlete i razglede prema programu
– pratitelja na putovanju
– lokalne vodiče na razgledima
– degustaciju vina u Portu
– ulaznicu za crkvu sv. Franje
– ulaznicu za Kraljevsku palaču u Sintri
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena ne uključuje
– obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 870 kn
– doplata za jednokrevetnu sobu 950 kn
– doplata za fado večeru u Lisabonu 450 kn (uključena večera, fado program, transfer)
Obavezne doplate po osobi
– pristojbe zračnih luka 870 kn (podložne promjenama)
– obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)
Neobavezne doplate po osobi
– doplata za jednokrevetnu sobu 950 kn
– doplata za fado večeru u Lisabonu 450 kn (uključena večera, fado program, transfer)
Osnovne informacije
Red letenja posebnim zrakoplovom iz Zagreba

srijeda 12.4.2017. ZAGREB – LISABON 06.00 – 08.30
nedjelja 16.4.2017. LISABON – ZAGREB 20.30 – 23.50
web stranica – informacije o Portugalu – informacije o Lisabonu – informacije o Portu
Važne napomene
Od 1.1.2016. hoteli u Lisabonu naplaćuju obaveznu boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi po danu za sve osobe starije od 12 godina, plaćanje izravno na recepciji hotela.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene itinerera putovanja zavisno od radnog vremena i ostalih uvjeta lokaliteta koji se posjećuju.
Najmanji broj putnika
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 30