Strasbourg

Strasbourg
Advent u Strasbourgu i Nűrnbergu

Cijena od: 2.395 kn
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje autobusom

 

Program putovanja:

1. dan – ZAGREB – NÜRNBERG
Polazak autobusa iz Zagreba s autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja do Nürnberga, odlazak do centra grada s najljepšim adventskim sajmom u Europi- Christkindelmarkt na glavnom trgu Hauptmarkt, s mnogobrojnim štandovima koji nude autohtone suvenire. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom zidinama, do crkvi Frauenkirche, sv. Lovre i sv. Sebalda, kuće Albrechta Dűrera i gradskih trgova i fontana (Schőner Brunnen- simbol grada), u čarobnom adventskom ugođaju. Preporučamo posjet nekoj od poznatih pekarnica kao što su Lebkuchen, Schmidt ili Wicklein, poznate po spravljanju čuvenih nürnberških božićnih kolača. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan – NÜRNBERG – STRASBOURG
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Strasbourga. Po dolasku, odlazak u razgled grada: Grande Île, tj. ‘veliki otok’, prvo je središte grada u svijetu, stavljeno pod zaštitu UNESCO-a, živopisni trg Place du Marché aux Cochons s restoranima sa čijih terasa možete uživati u pogledu na obližnju gotičku katedralu Notre Dame de Strasbourg. U blizini se nalazi trgovačka kuća Kammerzell, jedna od najljepših kuća u gradu- gotovo cijela izrezbarena od drveta. Nastavak do Palais des Rohan, bivše biskupske palače, trga Guthenberg i Petite France, dijela grada sa najljepšim primjerima lokalne arhitekture – stare mlinice, mostovi i obiteljski hoteli… idilično! Na ulazu u četvrt nalazi se Ponts Couverts – sustav prekrivenih mostova s četiri obrambene kule iz 13.stoljeća te crkve sv. Thomas i sv. Paul. Smještaj u hotel. Odlazak na otvorenje velikog božićnog sajma (25.11.). Osvijetljene girlande i veliko božićno drvce na glavnom trgu, uz posebno ukrašenu staru gradsku jezgru , daju poseban ugođaj u ovo doba godine. Posjet jednom od najstarijih i najvećih božićnih sajmova Europe, s preko 300 štandova smještenih na 11 različitih lokacija, čija tradicija datira još iz davne 1570 godine. Noćenje.

3. dan – STRASBOURG – COLMAR – STRASBOURG
Doručak. Odlazak na izlet do Colmara, administrativnog centra regije Alzace, u povijesti smatran najljepšim gradom Europe. Zahvaljujući bogatstvu i raznolikosti svoje kulturne i graditeljske baštine čija povijest datira još od 9. stoljeća, za vrijeme održavanja božićnog sajma, grad oživi u raskošnom blagdanskom ozračju. Colmar je prvi u Francuskoj na jedinstven način osvijetlio cijeli grad sustavom od 900 izvora svjetlosti na računalni pogon, omogućujući spektakularan „light show“ vikendima, a igra intenzitetom i bojama svjetla dodatno naglašava njegovu izuzetnu arhitekturu. Odlazak na razgled grada u kojem, osim Dominikanske crkve i muzeja Unterlinden, možete posjetiti impresivan muzej igračaka te muzej Bartholdi – kipara Frédérica Augusta Bartholdia, poznatog po dizajniranju Kipa slobode. Nastavak šetnje kroz četvrt „La Petite Venise“, uzduž kanala kojeg sa obje strane okružuju stare ribarske kolibe. Raznoliki božićni ukrasi na božićnom sajmu, idealan su ambijent za uživanje u šetnji i čaši kuhanog vina! Povratak u Strasbourg. Noćenje.

4. dan – STRASBOURG – SALZBURG- ZAGREB
Rani doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Salzburga. Kratka šetnja gradom, odlazak do božićnog sajma Christkindelmarkt, smještenog na trgovima oko Katedrale – Domplatzu i Residenzplatzu. Kraća stanka za uživanje u mirisu okićenih jelki, te okusu božićnih slatkiša i punča. Nastavak vožnje do Zagreba. Dolazak u kasnim noćnim satima.

 

Cijena uključuje:

– prijevoz autobusom prema programu
– 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u okolici Nürnberga te okolici Strasbourga
– razglede prema programu
– pratitelja na putovanju
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.190 kn
– ulaznice za objekte koji se posjećuju, dodatne obroke
Neobavezne doplate po osobi
– za jednokrevetnu sobu 1.190 kn
– ulaznice za objekte koji se posjećuju, dodatne obroke, putno osiguranje (preporučamo).
Najmanji broj putnika 40