Vijetnam i Kambodža

Vijetnam i Kambodža

Ho Chi Minh City – Cu Chi Tuneli – Danang – Hanoi – Halong – Siem Reap – Angkor

 

 Cijena od: 16.590,00 kn

Polasci: 27.11.2016.

 

Program putovanja:

1. dan – Zagreb – Doha

Sastanak putnika Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) u 18.20 sati.

2. dan – Doha – Ho Chi Minh City (Saigon)

Dolazak u Dohu u 1.40 sati. Nastavak putovanja za Ho Chi Min City na liniji QR970 u 2.25 sati. Dolazak u Ho Chi Min u 13.40 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do centra grada. Od Katedrale Notre Dame, šetnja kroz samo srce grada do hotela. Prijava u hotel, osvježenje i odmor do 19 sati kad je predviđena večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan – Ho Chi Minh City – Cu Chi tuneli – Ho Chi Minh City

Nakon doručka, odlazak na izlet do tunela Cu Chi (oko 75 km od grada). Mrežu podzemnih tunela sagradio je vijetnamski pokret otpora tijekom duge borbe za nezavisnost. Tuneli dugi 250 km povezivali su Ho Chi Minh City (nekadašnji Saigon) s kambodžanskom granicom, a pod zemljom su se nalazile bolnice, kuhinje, učionice, pa čak i kazalište i malo kino. Dio tunela otvoren je za javnost. Ručak u Cuchiu. Nakon ručka, povratak u Ho Chi Min i šetnja uz razgled glavnog grada Vijetnama. Gradska vijećnica, katedrala Notre-Dame, a od poznatih znamenitosti obići ćete bivšu Predsjedničku palaču i Muzej rata. Prije večere prošetat ćete poznatom Ben Thanh tržnicom. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Noćenje u hotelu.

4. dan – Ho Chi Minh City – My Tho (Mekong delta) – Ho Chi Minh City

Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minu, odlazak do Kineske četvrti sa hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan – Ho Chi Minh City – Danang – Hoi An

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Danang. Po slijetanju u Danang organizirani prijevoz do Hoi An-a uz kratko zaustavljanje u Da Nangu. Odlazak u Cham muzej i do poznate pješčane plaže Non Nuoc. Nastavak putovanja za Hoi An, po dolasku večera u lokalnom restoranu, prijava u hotel i noćenje.

6. dan – Hoi An

Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak Hoi Ana, mjesta pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Razgled grada pješice: Merchant’s House, sabornica Phuc Kien, japanski natkriveni most star 400 godina, živopisna tržnica uz rijeku. Poslijepodne je slobodno za odmor ili šetnju po ovom prekrasnom lučkom gradu. Noćenje u hotelu.

7. dan – Hoi An – Danang (zračna luka) – Hanoi – Halong

Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, organizirani prijevoz za Halong zaljev. Na putu zaustavljanje radi ručka. Ovaj prekrasan zaljev jedno je od sedam svjetskih čuda prirode i pod zaštitom je UNESCO-a. Više od 2.000 spektakularnih vapnenačkih otoka i stijena izranjaju iz smaragdno zelenog mora na površini od preko 1500 km2. Po dolasku u Halong, smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu, povratak u hotel i noćenje.

8. dan – Halong – Hanoi

Doručak i odjava iz hotela. Ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom koji obiluje pećinama i plažama, a nosi naziv „osmo čudo svijeta“. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenja je pet sati te će ručak biti poslužen na brodu. Iskrcaj te vožnja prema Hanoiu gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan – Hanoi

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Minha, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama – pagode Jednog stupa. Pauza za ručak uključen u cijenu. Potom, razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu tzv. hrama Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma. Posjet Etnološkom muzeju. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Potom, odlazak na jedinstvenu lutkarsku predstavu na vodi. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan – Hanoi – Siem Reap

Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siem Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Siem Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

11. dan – Siem Reap – Angkor

Ustat ćemo rano i otići do najfotografiranijeg hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drame ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnjih godina 10. st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Razgled će završiti sa zalaskom sunca u rižinim poljima. Večera i noćenje.

12. dan – Siem Reap – Angkor Thom – Angkor Wat

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12. stoljeća. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava. Zatim nastavak razgleda čuvenog Angkor Wata poznatog po svojoj ljepoti i sjaju, a koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču iz Hindu mitologije. Nakon razgleda i šetnje zasigurno ćete uživati u jednosatnoj masaži stopala nakon koje ćete moći nastaviti šetnju kroz noćnu Angkorovu tržnicu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

13. dan – Siem Reap – Bangkok

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog transfera prema zračnoj luci Siem Reap. Po dolasku prijava na let za Bangkok u večernjim satima. Dolazak u zračnu luku Bangkok.

14. dan – Bangkok – Doha – Zagreb

Prijava na let za Dohu na liniji QR837 (Qatar Airways) u 1.35 sati. Dolazak u Dohu u 4.50 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR217 (Qatar Airways) u 6.35 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 10.40 sati.
Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
– smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 11 noćenja s obrocima prema programu
– razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu
– lokalnog vodiča na engleskom jeziku
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– prijevoz autobusom prema programu
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena ne uključuje:
– zrakoplovne pristojbe 2.290 kn (podložne promjenama)
– vizu za Kambodžu: 30 USD – dobiva se na ulasku u zemlju (plaćanje na licu mjesta)
– pri izlasku iz Kambodže pristojba zračne luke: 25 USD (plaćanje na licu mjesta)
– ulazni pečat za Vijetnam: 45 USD – dobiva se na ulasku u zemlju (plaćanje na licu mjesta)
– izlazna taksa u Ho CHi Min City cca 15 USD (plaćanje na licu mjesta)
– napojnice vodiču i vozaču 50 USD – plaćanje na licu mjesta (obavezna doplata).
– osobne troškove
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
Obavezne doplate po osobi
Prilikom prijave:
– zrakoplovne pristojbe 2.290 kn (podložne promjenama)
Doplata na licu mjesta:
– viza za Kambodžu: 30 USD – dobiva se na ulasku u zemlju
– pri izlasku iz Kambodže pristojba zračne luke: 25 USD
– ulazni pečat za Vijetnam: 45 USD – dobiva se na ulasku u zemlju
– izlazna taksa u Ho CHi Min City-u cca 15 USD
– napojnice vodiču i vozaču 50 USD
Važne napomene:
– Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Vijetnama i Kambodže te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te ujedno može biti niža od europskih standarda
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr .
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

O destinaciji:
KAMBODŽA

Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
Površina: 181.040 km2
Broj stanovnika: oko 14.805.000
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski, govori se i engleski
Religija: budisti 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn
Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina. Konzumiraju se mnogobrojne vrste voća i povrća.
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +855
Korisna web stranica: www.tourismcambodia.com
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.
VIJETNAM

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn
Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti i dragulji.
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama. U hladnoj sezoni potrebna je jakna.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +84
Korisna web stranica: www.vietnamtourism.com
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.